Je bevindt je hier:

Kijk ons! (On)gewone Nederlanders op TV

Televisie is niet alleen al 70 jaar een venster op de wereld, maar heeft ons in al die jaren ook een spiegel voorgehouden. Wie is de Nederlander en wat drijft hem?

Televisie is niet alleen al 70 jaar een venster op de wereld, maar heeft ons in al die jaren ook een spiegel voorgehouden. Wie is de Nederlander en wat drijft hem?

Campagnebeeld Kijk ons! (On)gewone Nederlanders op TV

Conservator Bas Agterberg praat met Meral Uslu (filmmaker, Longstay, De kinderen van mijn vader), die meester in het portretteren van ‘(on)gewone’ Nederlanders. Ogenschijnlijk zonder beïnvloeding, maar alleen door een camera op hen te zetten en met hen te praten. Hoe maken deze meesters hun portretten? En hoe zorgen zij ervoor dat de geportretteerden zo veel mogelijk zichzelf blijven? Tijdens dit Mediacafé kijken we onder meer naar het werk van Frans Bromet, Michiel van Erp, Jessica Villerius en naar Man Bijt Hond. 

Coronamaatregelen

Beeld en Geluid volgt de richtlijnen van het RIVM m.b.t. het coronavirus. Mochten we onverhoopt voorafgaand aan het evenement vernemen dat deze - i.v.m. nieuwe maatregelen - toch niet kan plaatsvinden, stellen we je hiervan per e-mail op de hoogte.

Campagnebeeld Reis mee in media met drie sprekers en vier locaties

Mediacafés

In de Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid ontwikkelingen en gebeurtenissen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de schatkamers van het grootste media-archief van Nederland.

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland, op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

 Dit Mediacafé wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.