Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

America 1st, Netherlands 2nd: zakendoen in en met de VS

Wat werkt het beste om succesvol zaken te doen met de Amerikaanse mediasector: een lokale sales agent inschakelen; presenteren op congressen; netwerken op beurzen, of; een gewoon een eigen vestiging openen?

Al deze vragen komen langs in een lekker korte en gratis sessie tijdens de Dutch Media Week. Een perfecte voorbereiding op de IBC, waar traditiegetrouw veel Amerikanen komen, of elke andere stap die je wilt nemen om met de VS zaken te doen.

Daarna kun je ’s middags eventueel ook naar het eveneens gratis Cross Media Café, ditmaal over Online Radio en Podcasts.

Beeld en Geluid en Media Perspectives organiseren als eindpresentatie van het programma Dutch Media Innovators(DMI) een terugblik op het programma en welke wegen de verschillende deelnemers hebben bewandeld om voet aan de grond te krijgen op de Amerikaanse markt of hun export te vergroten.

Dit programma, lopend van november 2015 tot 1 juli 2018, richtte zich met name op het zakendoen in Californië, maar heeft ook andere delen van de VS aangedaan. Het programma is een publiek-privaat samenwerkingsverband en werd ondersteund door RVO en het consulaat in San Francisco in het kader van de PIB-regeling (Partners for International Business).

Daarnaast geven enkele andere experts hun visie weer op wat goed en minder goed werkt in het land van Trump, en hoe je een eigen PIB kunt opstarten.

Programma

09.30 inloop en koffie

10.00 introductie door Mir Wermuth, programmamanager Dutch Media Innovators

10.10 1ste paneldiscussie met enkele deelnemers van het Dutch Media Innovators (DMI)-programma:

  • Beeld en Geluid
  • MediaMonks
  • 24i
  • Angry Bytes
  • TNO

Deze DMI-deelnemers vertellen welke keuzes zij hebben gemaakt om de Amerikaanse markt te veroveren.

10.40 Presentatie van onderzoeksresultaten door Marjan Inbar Blumberg, o.a. betrokken als US liaison van DMI, managing director van B. New York City, en daarvoor onder meer werkzaam als Digital Attaché bij het consulaat in New York.

In haar onderzoek heeft Marjan de belangrijkste beurzen, congressen, fondsen en netwerken op een rij gezet waar Nederlandse bedrijven goed gebruik van zouden kunnen maken. De resultaten zijn alvast hier te downloaden.

10.55 koffie- en netwerkpauze

11.10 2e paneldiscussie met:

  • vertegenwoordiger van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Danny Frietman, mede-oprichter van New Dutch Wave, het NL-platform dat ook in 2019 weer SXSW aan zal doen
  • Marjan Inbar Blumberg, US liaison DMI
  • Kerrie Finch, eigenaar van reputation management agency Finch Factor met kantoren in Amsterdam, Londen en Los Angeles

11.40 Q&A

12.00 Einde