Voorjaarsvakantie in Beeld en Geluid: kom langs en maak media!

8 februari 2017

Voorjaarsvakantie in Beeld en Geluid: kom langs en maak media!

Leer media maken - van hoorspel tot journaal

Beeld en Geluid viert het voorjaar. In de voorjaarsvakantie, die duurt van 18 februari tot en met 5 maart 2017, kunnen jong en oud media maken zoals dat alleen op het Hilversumse Media Park kan. Zo zijn er bij Beeld en Geluid workshops nieuws maken, kunnen kinderen zelf een hoorspel opnemen en krijgen bezoekers in de YouTube Bootcamp tips bij het maken van YouTube video’s.

NOS Jeugdjournaal workshops
Dagelijks om 11:00, 13:00 en 15:00 uur
Het thema van de tentoonstelling Let’s YouTube is in februari Journalism. Daarom kunnen kinderen vanaf 9 jaar gedurende de gehele voorjaarsvakantie dagelijks meedoen aan workshops nieuws maken.  Hier leren ze de fijne kneepjes van het presentatie- of interviewvak. De workshops zijn ontwikkeld in samenwerking met NOS Jeugdjournaal.

NOS Jeugdjournaal masterclasses met Nick en Lysette
Dinsdag 21 en 28 februari, 12:00 uur | tickets bestellen
Op dinsdag 21 en 28 februari hebben de jonge bezoekers extra geluk; dan geven NOS-presentatoren Nick Renooij en Lysette van Geel een speciale masterclass. Voor de masterclasses kan gereserveerd worden door online een toegangskaartje voor het museum te kopen.

YouTube Bootcamp
Dagelijks tussen 12:00 en 16:00 uur
In de vakantie zijn er ook dagelijkse YouTube Bootcamps, van 12.00 - 16.00 uur. Speciaal getrainde Bootcamp Trainers helpen bij het maken van eigen YouTube-creaties. Leuk voor iedereen die nog nooit een YouTube-video heeft gemaakt en voor YouTubers die tips en tricks kunnen gebruiken om verder te komen.

Viewing VLOGGERS?!
Dagelijks om 13:00 en 16:00 uur
Ook zal er een exclusieve viewing van VLOGGERS?! te zien zijn. VLOGGERS?! is een docu-serie van het YouTube-kanaal Vet Gezellig. In de serie onderzoeken Alwin en Saske wat YouTubers nou echt vinden van de recente vlog-hype in Nederland, en wordt het fenomeen vloggen verder belicht. Deze vertoning laat de gehele serie in één zit zien op het witte doek, dagelijks om 13:00 en 16:00 uur. Bekijk hier de trailer.

 

Fikkie de Firefighter: maak je eigen hoorspel!
Dagelijks om 13:00 uur
Verder gaan er dagelijks bijzondere verhalen verteld worden in het Instituut. Tegen alle verwachtingen in, is het luisterverhaal in het beeldscherm-tijdperk populairder dan ooit. In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen vanaf zeven jaar en hun ouders bij Beeld en Geluid zelf hun eigen hoorspel opnemen: zelf stemmen inspreken en geluidseffecten maken! Deze workshop vindt dagelijks plaats om 13:00 uur. Basis van de workshop is het luisterverhaal Fikkie de Firefighter van radiomaker en meesterverteller Stef Visjager, over een heldhaftige zwerfhond die brandweerhulp wordt.

YouTube Creator Academy | Journalism edition
woensdag 22 februari, 15:00 uur | tickets bestellen
Op 22 februari kunnen bezoekers deelnemen aan de YouTube Creator Academy. In deze masterclass van YouTube leren bezoekers hoe ze meer publiek kunnen krijgen en succes kunnen meten op YouTube. Ook geeft YouTube een aantal slimme do’s en don’ts voor het maken van video’s. Speciaal voor de journalistiek-editie van de Creator Academy krijgen journalisten in de dop bovendien een overzicht van gratis Google Newslab tools voor bijvoorbeeld het vertellen van online verhalen en het analyseren van (nieuwswaardige) data!  Vanaf 12 jaar.

Klokhuis MaakLab
Woensdag en zondag 14.00 - 16:30 uur
Beeld en Geluid introduceert in samenwerking met de NTR het Klokhuis MaakLab. Hier komen kinderen in aanraking met verschillende gereedschappen en kunnen ze zelf aan de slag met knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen en lijmen. Het maakproces krijgt ook een multimediale draai. De jonge deelnemers kunnen bijvoorbeeld aan de gang met vloggen en animatie. Tijdens de voorjaarsvakantie leren kinderen meer over foto’s maken, samenvoegen en bewerken met je mobiel. De MaakLab-activiteiten worden begeleid door pedagogisch medewerkers van BINK kinderopvang.

Toegangsprijzen en tickets
Alle extra activiteiten zijn inbegrepen bij de toegangsprijs van de Beeld en Geluid experience. Voor de NOS Jeugdjournaal masterclasses met Nick en Lysette en de YouTube Creator Academy moet gereserveerd worden door een ticket online te kopen.

Volwassenen € 16,00.
Kinderen 4 t/m 12 jaar en CJP: € 9,00
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis