Workshop Stemtechniek: Spreek je eigen Animal Cracker in

7 februari 2013

Voorjaarsprogrammering

Heb jij het in je om stemacteur of actrice te worden? Tijdens de voorjaarsvakantie (16 februari t/m 3 maart 2013) kun je dit komen ontdekken in Beeld en Geluid.
Een stemacteur spreekt bijvoorbeeld de stemmetjes in van tekenfilms, cartoons en reclames. Dat heet dubbing, het Engelse woord voor nasynchroniseren. 

Dubbing

Dubbing is een vak, dat veelal wordt uitgevoerd door soms bekende acteurs,zangers en presentatoren. Ook André van Duin maakt de grappige dierenfilmpjes van Animal Crackers met deze techniek. Maar eigenlijk kan iedereen met talent en natuurlijk een beetje lef stemacteur worden. Hoe word je nou een stemacteur of stemartiest en wat zijn de eisen waar je aan moet voldoen als je een stem wilt inspreken? Waar moet je rekening mee houden en wat kun je verwachten? Tijdens de workshop en presentaties legt een professionele stemacteur uit wat er allemaal bij komt kijken.

De Voorjaarsprogrammering is gratis toegankelijk met een kaartje voor de experience
 

Programma

De voorjaarsprogrammering wordt 3 keer per dag aangeboden en bestaat uit de volgende onderdelen:

- Presentatie: hoe spreek je een stem in voor een tekenfilm?
- Workshop: stem/acteertechniek
- Spreek een Animal Cracker in olv een stemregisseur

Tijden
12.30 - 13.15
14.15 - 15.00 
15.30 - 16.15


Workshopbegeleider Laura Vlasblom

16 t/m 22 februari
Laura Vlasblom is zangeres, stemacteur en -regisseur. Al op heel jonge leeftijd debuteerde Laura bij Kinderen voor Kinderen,om via de meidengroep Frizzle Sizzle en diverse theaterproducties uit te groeien tot een bekende Nederlandse zangeres. Naast een carrière van meer dan 25 jaar , die haar o.a.bracht in vele theaters, Los Angeles en op vele honderden festivals en bedrijfsfeesten, werkt Laura al 25 jaar achter de schermen als stemacteur en regisseur van teken- en live-actionfilms. Al kort na Kinderen voor Kinderen werd zij op 14-jarige leeftijd gevraagd voor de rol van Wendy in de Disneyfilm Peter Pan. Haar goede stemtechniek,haar gevoel voor acteren en timing zouden haar doen uitgroeien tot één van meest gevraagde stemacteurs van Nederland. Zo was Laura o.a. de stem van: Pippi Langkous in De nieuwe avonturen van Pippi Langkous, Katrien Duck in o.a. Ducktales, Ariel in de Kleine Zeemeermin, Yasmine in Alladin, Duimelijntje in de gelijknamige film, Barbie in alle Barbiefilms, Gloria in Madagascar 1,2,3 en Norma Jean in Happy Feet . Als regisseur tekende zij o.a. voor Lady en de Vagebond 2, Titan A.E, De Bende van Vijf voor Nickelodeon, Kim Possible, Gini in the House en Gumball voor Cartoon Network. In totaal heeft Laura in die 25 jaar aan zo’n 50 films en TV series, talloze radiojingles van o.a. Radio538 en commercials meegewerkt.


Workshopbegeleider Mandy Huydts

23 februari t/m 3 maart
Mandy Huydts is al jaren werkzaam als zangeres en vocalcoach.Ze begon op haar 9e bij Vara’s Kinderen voor Kinderen, zat 5 jaar in de jaren '80 meidengroep Frizzle Sizzle en werkt al jaren als koorzangeres en vocal coach bij Rene Froger en de Toppers. Daarnaast zingt zij de backing vocals op cd’s van diverse artiesten als Jeroen v.d. Boom, Gerard Joling en Frans Bauer. Ook is zij al jaren werkzaam als regisseuse en stemactrice van series als Pokemon, Totally Spies en Wonderteam en de Zwanenprinses. Haar bijzondere stemgeluid en vocale kwaliteiten geven haar de mogelijkheid veel rollen te acteren.