Unzippen files

 

Binnenhalen (unzippen) van uw aanvraag van archiefmateriaal

In onderstaande tekst vindt u meer uitleg over het binnenhalen (unzippen) van het door u aangevraagde archiefmateriaal uit de archieven van Beeld en Geluid. U ontvangt per email van ons een link eindigend op .zip. Als u op de link klikt, kunt u uw aanvraag uit de archieven van Beeld en Geluid als digitaal bestand binnenhalen. 

Waarom versturen wij een zip-bestand?

Een zip-bestand is een map die meerdere bestanden kan bevatten, met hele grote bestanden erin. Aangezien sommige programma's uit ons archief als file vrij groot (zwaar) zijn, is dit dé manier om uw bestelling digitaal bij u af te leveren. Een zip-bestand voegt alle bestanden samen tot één bestand, en door te comprimeren (kleiner maken) wordt de grootte van het bestand verkleind. Nu kan het bestand wél verstuurd worden. 

Browser

Bij het binnenhalen van de .zip in Chrome zal de file meteen gedownload worden. Bij het binnenhalen van de .zip met Internet Explorer en FireFox wordt u eerst de vraag gesteld of u het bestand wilt openen, of wilt opslaan: kies voor opslaan. Het bestand wordt standaard in de map Downloads geplaatst.

Wat als het uitpakken niet lukt?

Meestal lukt het openen van een zip-bestand - het unzippen - door op de rechtermuisknop te drukken, en dan op alle bestanden uitpakken te drukken. Maar soms werkt het niet zo makkelijk.

Als het unzippen niet lukt niet op de meest gangbare manier, dan is winrar gratis en veilig te downloaden. Met winrar kunt u een zip-bestand altijd uitpakken. Als winrar gedownload is, ziet u een ander icoontje bij het gezipte bestand en is deze uit te pakken.

En als u met een Mac-computer werkt, kunt u het gratis en veilige programma unrarx downloaden.

Klantcontactcentrum

Voor verdere vragen kunt u zich wenden tot onze klantenservice via:

Klantcontactcentrum
klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl

T 035 - 677 5555

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1, 1217 WE  Hilversum
Postbus 1060, 1200 BB  Hilversum
www.beeldengeluid.nl

Zoek en bestel

Doorzoek en bestel in ons enorme archief via http://zoeken.beeldengeluid.nl