Trainers

Foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Trainers

Het programma van deze driedaagse training wordt ontwikkeld door een kernteam van experts met ervaring in het domein. Voor Winter School editie 2017 waren dit Peter Bubestinger-Steindl, Kara van Malssen en Erwin Verbruggen.

 

Peter Bubestinger-Steindl

Peter Bubestinger-Steindl studeerde computerwetenschappen voor media aan de Technische Universiteit van Wenen en werkt sinds 2002 als projectleider en ontwikkelaar op het gebied van digitale archieven. Als medewerker van digitaliseringsbedrijf NOA heeft hij diverse oplossingen opgezet en ontwikkeld voor zowel televisie- en radioarchieven als voor serviceproviders (ORF, RTV-Slovenia, Memnon, YLE, etc.). Van 2010 tot 2015 leidde hij de ontwikkeling van de videodigitalisering bij de Oostenrijkse Mediathek en speelde hij een belangrijke rol bij het ontdekken en verbeteren van de lossless videocodec FFV1 voor langetermijnpreservering. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het coördineren en inzetten van betaalde open source oplossingen voor hoogwaardige en veeleisende use cases in een professionele omgeving en werd hij uitgenodigd als trainer, gastspreker en docent bij erfgoedinstellingen, universiteiten en bedrijven over de hele wereld.

 

Kara van Malssen

Kara van Malssen is partner en senior consultant bij AVPreserve, een consultancy- en software-ontwikkelingsbedrijf dat andere organisaties helpt het maximale uit hun informatie te halen. Kara is gespecialiseerd in digitale preservering, digital asset-management, en metadatamanagement. Tot haar recente klanten behoren het Smithsonian Instituut, WWE, het US Holocaust Memorial Museum, de Universiteit van Ghana en VIAA. Kara doceerde vakken in digitale preservering en mediawijsheid in de masterstudie Moving Image Archiving and Preservation, waaraan ze zelf ook is afgestudeerd. Daarnaast is ze hoofddocent en ontwikkelt ze het curriculum voor ICCROM's SOIMA-programma.

 

Erwin Verbruggen

Sinds het behalen van de master Preservation & Presentation of the Moving Image in Amsterdam werkt Erwin Verbruggen bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Hij assisteerde bij het oplossen van problemen rond het catalogiseren, voorbereiden en scannen van de nitraat- en amateurfilmcollecties. Sinds 2011 werkt hij voor de afdeling Kennis en Innovatie, waar hij betrokken is bij nationale en internationale projecten op het gebied van search retrieval, interoperabilitieit, gebruikersstudies en digitale preservering. Erwin heeft als gastdocent opgetreden bij de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de school voor conservering ENCRyM en de nationale universiteit van Mexico Stad en op de eerste editie van de Winter School in 2016.