Terugblik op GameXperience

(Kinderen zijn druk bezig met het maken van hun eigen game)

Beeld en Geluid GameXperience

Twee dagen lang (23 en 24 oktober 2009) draait het bij Beeld en Geluid om de spannende wereld van de game-industrie. Natuurlijk wordt er volop gegamed en kunnen bezoekers de nieuwste games spelen. Maar de organisatoren willen er ook voor zorgen dat kinderen op een kritische manier naar games (leren) kijken. Dit kan volgens hen het beste door de bezoekers in de huid van een echte 'game maker' te laten kruipen.

(Echte game developers hebben een kantoortje in het atrium waar bezoekers over hun schouders mee kunnen kijken)

'Game maker'

Via verschillende activiteiten krijgen bezoekers een kijkje in de wereld van een 'game maker' en gaan ze ook zelf aan het werk. Zo kan iedereen zijn eigen game character ontwikkelen en is er de mogelijkheid game muziek te componeren of een gamescript te schrijven. In verschillende workshops gaan bezoekers aan de slag met game design, game art & animation en game music. Als ‘game-maker’ kan je je eigen talent ontwikkelen op het gebied van taal, tekenen, muziek en techniek. Ook zijn er Meet & Greets én live presentaties van professionals uit het vak. Hierin is er voor gameliefhebbers volop de mogelijkheid om prangende vragen te stellen en meer te leren over games. Verder kan in een game studio het maakproces van een nieuwe game live gevolgd worden en is het zomaar mogelijk om een game character tegen het lijf te lopen!

Bekijk een filmpje van dit evenement.

Deze GameXperience komt tot stand in samenwerking met o.a. Playlogic, Codeglue,Ranj, Engine, Nicam, Pegi, Ronimo en Fourcelabs. 

(Je kan met kleurrijk uitgedoste game characters op de foto)