Teleblik


Verrijk je lessen met een schat aan audiovisueel materiaal!

Op www.teleblik.nl vind je audiovisueel materiaal uit heden en verleden, uit de archieven van Beeld en Geluid.  Het aangeboden materiaal is speciaal geselecteerd en geschikt voor diverse onderwijsniveaus. Teleblik biedt ook diverse tools om het materiaal  te bewerken en te integreren in je les. Leerlingen kunnen Teleblik gebruiken bij het maken van een spreekbeurt, werkstuk of presentatie.

AUDIOVISUEEL MATERIAAL

Op Teleblik vind je televisieprogramma's, films, documentaires en radiouitzendingen, zoals Het Klokhuis, Willem Wever, het Jeugdjournaal, SchoolTV, het NOS Journaal, Tegenlicht, Andere Tijden, maar ook Postbus 51-spotjes en oude Polygoon Journaals. Er wordt dagelijks nieuw archiefmateriaal toegevoegd.

VOOR WIE?

Teleblik is voor leraren en leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en het MBO.

ZELF AAN DE SLAG

Met de uitgebreide zoekfunctie zoek je op trefwoord naar bruikbaar audiovisueel materiaal. Met de snijmachine kun je het gewenste fragment zó uit het programma knippen. De fragmenten monteer je gemakkelijk achter elkaar in de juiste volgorde voor je les of presentatie. Je deelt het materiaal eenvoudig met anderen via sociale media zoals Hyves en Facebook.

GEBRUIKERSLICENTIE

Het gebruik van Teleblik is gratis voor Nederlandse onderwijsinstellingen, maar je school dient wel over een licentie te beschikken. Informeer bij je schoolleiding of je school geregistreerd is. 

ONTWIKKELINGEN

Teleblik is een initiatief van Beeld en Geluid. Beeld en Geluid er naar om van Teleblik een blijvende voorziening voor het onderwijs te maken. Teleblik is steeds in ontwikkeling. Houd daarom deze webpagina in de gaten voor actuele informatie.

VRAGEN

Voor meer informatie en vragen over het gebruik van Teleblik, ga naar de pagina met Frequently Asked Questions (FAQ) op Teleblik: www.teleblik.nl/faq

 > Ga naar www.teleblik.nl