Sportzomer in Beeld en Geluid

Sportprogramma’s op radio en televisie en sportverslaggevers staan deze hele zomer bij Beeld en Geluid in de spotlights! 
Ook zonder onze deelname aan het EK Voetbal vormt sport, zoals ieder jaar, een belangrijk onderdeel van het televisie-aanbod in de zomer. Roland Garros, Wimbledon, het EK Voetbal en Atletiek, de Tour de France en natuurlijk de Olympische Spelen krijgen veel aandacht.

1 juli t/m 1 september 2016

 

Wat is er te doen?

De stemmen van unieke sportverslaggevers als Theo Koomen, Jack van Gelder en Dick van Rijn zijn bij binnenkomst meteen te beluisteren. In de filmzaal kijk je naar gekke en memorabele fragmenten en programma’s over sport uit de afgelopen 60 jaar televisie.

Naast veel historische sportmomenten die we kennen van radio en televisie bevatten de archieven van Beeld en Geluid ook prachtige foto’s. Duizenden foto’s gemaakt door de fotodienst van de Nederlandse omroep die een bijzonder kijkje achter de schermen van zestig jaar radio en televisie geven. In een mini-tentoonstelling laat Beeld en Geluid een kleine selectie zien van de mooiste foto’s van programma’s als Studio Sport, Langs de Lijn en Radio Tour de France te zien, op het sportveld en in de studio, met iconen als Theo Koomen, Herman Kuiphof, Koos Postema en Jack van Gelder.

Voor het green screen kun je in een sportfoto getoverd worden. Zo sta je bijvoorbeeld op de vloer van de NOS Sport-studio, juich je mee in het Oranjelegioen of sta je naast de cameraman op het voetbalveld.

 De sportzomer loopt van 1 juli t/m 1 september.