Open Studio Dagen

zaterdag 9 september 2017 - 10:00 tot en met zondag 10 september 2017 - 17:00

Open Studio Dagen 2017

zaterdag 9 en zondag 10 september | 10.00 - 17.00 uur

Het Media Park in Hilversum opent voor de tiende keer haar deuren voor het publiek. Als onderdeel van de Dutch Media Week is het tijdens de Open Studio Dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september mogelijk binnen te kijken in de wereld van glitter en glamour in 'Hillywood'. Studiodeuren die normaal gesloten blijven staan dit hele weekend wagenwijd open en er zijn tal van activiteiten, ook bij Beeld en Geluid!

Vraag jij je ook af hoe een studio er in het echt uitziet? Weet je wat zich in de schatkamers van Beeld en Geluid bevindt? Wat er allemaal bij komt kijken voordat je thuis op de televisie je favoriete programma kunt kijken? Waar alle decorstukken bewaard worden? Ben jij het nieuwe acteertalent? Wil je zelf radio maken? Op alle vragen krijg je tijdens de Open Studio Dagen antwoord. Kom en ervaar!

Dit unieke evenement is gratis toegankelijk en een geweldige belevenis voor het hele gezin. Op zaterdag en zondag ben je van harte welkom vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

Programma bij Beeld en Geluid


Marathonuitzending Kloppend Hart
Tijd: zaterdag 9 september 12.00 - 17.00 uur
Tijdens dit unieke televisie-evenement laten lokale omroepen zich aan Nederland zien. Vanuit Beeld en Geluid wordt tussen 12.00 – 17.00 uur live de marathonuitzending Kloppend Hart uitgezonden, een spetterend programma met muziek, reportages en live-verslaggeving!
In samenwerking met de Open Studio Dagen, OLON / NLPO, het Rode Kruis, Kunstbende.

Live Open Studio Dagen Radio
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Jouw favoriete DJ altijd al persoonlijk willen ontmoeten? Dit is je kans! Natuurlijk hoef je niet alleen een handje te schudden, je mag zelfs meedoen in de uitzending! Open Studio Dagen Radio maakt de hele dag live radio met een leuke mix van landelijke DJ's waaronder Daniel Lippens (Radio 538), Lars Boele (100% NL) en Kai Merckx (Qmusic).

Depot-tour: Achter de schermen van Beeld en Geluid
Tijden: 10.00 – 16.30 uur
Duur: 15 min.
Ga met een gids mee op ontdekkingstocht en duik in één van onze depots en een stukje van onze mediageschiedenis. Beeld en Geluid is hét audiovisueel archief van Nederland. In onze archieven bewaren we meer dan een miljoen uur aan audiovisueel materiaal, bijna 2,5 miljoen foto’s en ruim 20.000 objecten. 

Madame Tussauds in Beeld en Geluid
Tijden: zondag 10 september 10.00 – 17.00 uur
Eén van de wassen beelden van Madame Tussauds Amsterdam maakt voor stichting Muziekids een uitstapje naar Beeld en Geluid. Ga hier op de foto met (bijna de echte) Armin van Buuren! 

Chromakey
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Duur: 5 min.
Tijdens de Open Studio Dagen neem je niet alleen een kijkje achter de schermen, maar kan je ook werken achter de schermen! Of in ieder geval doen alsof. Ga voor het green screen staan en maak een foto in de regiekamer of de visagie!

Kijk voor meer informatie en het volledige programma van de Open Studio Dagen op www.openstudiodagen.nl.