Nieuws of Nonsens

VANAF 2 NOVEMBER

Fake news! Filterbubbels! Iedereen is een journalist! De impact van de dagelijkse stroom van nieuws is groter dan ooit.

Bezoek Nieuws of Nonsens en laat je aan het denken zetten. Wat is nieuws eigenlijk en wat betekent het voor jou? Laat je in de tentoonstelling verwarren, zie wie invloed hebben op het nieuws, speel het nieuwsspel of maak je eigen clickbait... en kom uiteindelijk nieuwswijzer naar buiten.

MEER OVER DE TENTOONSTELLING >Een bezoek aan de tentoonstelling is vanaf 2 november inbegrepen bij je bezoek aan het museum, de Beeld en Geluid experience.

BEZOEKEN MET DE KLAS?

In Nieuws of Nonsens ontdekken leerlingen hoe nieuwsmedia werken en hoe ze je blik op de wereld kunnen beïnvloeden. De tentoonstelling zet hen aan het denken over wat media met hen doen, maar ook wat hun eigen rol hierin is. Een absolute must-see voor mediabewuste tieners en hun leraren!


IN DE TENTOONSTELLING

Ga de strijd aan

Speel het nieuwsspel in de nieuwsarena. Manipuleer het nieuws vanuit je rol als professionele troll of policitus en ontmasker de rollen andere spelers!

Tinderen met nieuws

Swipen maar! Welk nieuws verdient jouw liefde en welk fake nieuws wijs je af? Weet jij al het nepnieuws er uit te pikken?

Maak je eigen clickbait

Ken je dat? Zulke teasende titels waar je op geklikt hebt voor je er erg in hebt. Maak hier je eigen clickbait en genereer zelf talloze clicks!

Een bezoek aan de tentoonstelling is vanaf 2 november inbegrepen bij je bezoek aan het museum, de Beeld en Geluid experience.

EN VERDER...

TITEL VAN EEN ITEM

Een bezoek aan Nieuws of Nonsens is dan ook een blikverruimende beleving. De tentoonstelling zet je aan tot denken: wat is nieuws en wat betekent nieuws voor jou? Lees meer ...

Grote Bubbel College

5 november - Niemand zag dit aankomen: Trump in het Witte Huis of het Brits vertrek uit de EU. Ook journalist Joris Luyendijk niet. In het Grote Bubbel College breekt Joris met zijn eigen comfortabele wereldbeeld.
Lees meer ...

TITEL VAN EEN ITEM

Een bezoek aan Nieuws of Nonsens is dan ook een blikverruimende beleving. De tentoonstelling zet je aan tot denken: wat is nieuws en wat betekent nieuws voor jou? Lees meer ...