Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2013 van start

6 maart 2013

Wie mag op zaterdag 15 juni samen met een van de 'echte' presentatoren het NOS Jeugdjournaal presenteren? Voor het derde jaar op rij organiseert Beeld en Geluid en het NOS Jeugdjournaal de JEUGDJOURNAAL PRESENTATIEWEDSTRIJD. Vanaf vandaag kunnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs via hun school een screentest insturen en maken zij kans om op 15 juni voor de échte Jeugdjournaalcamera's te staan.

Iedere klas kan één kind aanmelden. De manier waarop scholen deze leerling selecteren, mogen zij zelf bepalen. De deadline voor het inzenden van de screentest is vrijdag 26 april. Uit alle inzendingen selecteert een vakkundige jury 10 finalisten. Zij komen op woensdag 12 juni met hun hele klas naar de Jeugdjournaaldag  in Beeld en Geluid. Tijdens deze dag doen de tien kinderen nogmaals een screentest, nu in de Jeugdjournaalstudio bij de NOS. Daarnaast zijn er op die dag voor alle uitgenodigde kinderen, zo'n 250 in totaal, verschillende andere 'Jeugdjournaalactiviteiten'. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van de presentatiewedstrijd bekendgemaakt.

Vorig jaar stuurden meer dan 400 basisschoolleerlingen een screentest in. De 12-jarige Jasper Leegwater uit Aalsmeer won de wedstrijd en presenteerde samen met Milouska Meulens het Jeugdjournaal van 2 juni 2012. De wedstrijd werd in 2011 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Jeugdjournaal.

Alle informatie over de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2013