Beeltenis bakker Abel op Wall of Fame

15 januari 2013


Op 30 januari wordt een nieuwe beeltenis onthuld op onze Wall of Fame namelijk die van bakker Abel (Siemon de Jong). Tijdens de onthulling wordt ook de dvd Taarten van Abel gepresenteerd.

Met de Wall of Fame eert Beeld en Geluid winnaars van een Carrière Award, Ere Nipkowschijf of Ere Zilveren Reissmicrofoon. Het is een glazen wand met portretfoto’s van de bekroonde televisie- en/of radiomakers, gemaakt door Studio Drupsteen. Op dit monument zijn al vele persoonlijkheden vereeuwigd, zoals André van Duin, Mart Smeets, Piet Römer, Bart de Graaff, Joop van den Ende, Sonja Barend, Van Kooten & De Bie, Ischa Meijer, Wim T. Schippers en Mies Bouwman.

Woensdag 30 januari valt de eer te beurt aan Siemon de Jong. Als bakker Abel ontvangt hij in zijn talkshow Taarten van Abel al voor het tiende seizoen kinderen met een bijzonder verhaal om een taart te maken voor een speciaal persoon. Het geliefde VPRO-programma, dat wordt geproduceerd door Stormy Minutes, won een Gouden Stuiver en de Ere Zilveren Nipkowschijf. Reden genoeg voor een ereplaatsje voor Siemon de Jong in de Wall of Fame. Maar de onthulling van zijn beeltenis is niet de enige reden voor een feestje. Dezelfde middag wordt ook de dvd van Just4Kids gepresenteerd met hoogtepunten uit de afgelopen negen seizoenen Taarten van Abel.