Beeld en Geluid op Smaakexplosies

2 september 2012


SmaakExplosies is een culinaire parade: creatief, lekker, veelzijdig, spannend, verrassend, stoer, leerzaam, genieten, unieke locatie, Zaans tintje, creatief, samen, plezier, vreemd, zien, proeven, voelen, biologisch, fairtrade en/of duurzaam. Het festival vindt dit jaar voor de vierde keer plaats van 14 t/m 16 september op het Hembrugterrein in Zaandam. Beeld en Geluid is verheugd dit jaar een bijdrage aan dit festival te kunnen leveren met speciaal voor het festival verzamelde beelden uit het archief over eten, voedsel en koken.

Veel te doen

Een greep uit het aanbod: proeven van allerlei heerlijke, bijzondere en duurzame culinaire hapjes, inspiratie opdoen van bekende en minder bekende Nederlandse top-chefs. Genieten van bijzondere acts en optredens. Zelf aan de slag: workshops voor jong en oud. Relaxen met een drankje en een hapje, speciaal kinderprogramma, creatieve bouwsels. Het thema dit jaar is het verhaal van de smaak, overal hoor je verhalen maar kun je ook je eigen verhaal en recept kwijt!
SmaakExplosies 2012 vindt plaats op een nieuw hoekje van het spannende Hembrugterrein, in diverse gebouwen temidden van veel groen. Prachtig industrieel erfgoed, sprookjesachtig en avontuurlijk.

Fans van SmaakExplosies

Het festival trekt een zeer divers publiek, waaronder veel gezinnen met kinderen. Het programma is geschikt voor jong en oud en biedt allerlei keuzes. Primeur dit jaar is dat je kunt kiezen voor een toegangskaartje tussen 11-17 uur (15 en 16 september), met een breed programma van proeven, vermaak, acts, theater, muziek en workshops. Of voor gratis toegang tussen 17-20 uur, met een beperkt programma van proeven/dineren en muziek. Op 14 september opent het festival spectaculair om 16:00. Je kunt dan gratis komen voorproeven.

Bekijk het volledige programma: www.smaakexplosies.nl