Ron Brandsteder wordt fabrieksdirecteur

5 juni 2012


Ron Brandsteder speelt vanaf 28 juni tot 3 september 2012  de rol van Fabrieksdirecteur in André van Duin’s Pretfabriek bij Beeld en Geluid. André van Duin’s Pretfabriek is een 15 meter lange fabriek in het atrium van Beeld en Geluid waar bezoekers zelf aan de slag gaan om flinke lachsalvo's te maken, te ontdekken of te onderdrukken. 

De pretfabriek is er de gehele zomer als aanvulling op de succesvolle tentoonstelling over het werk van André van Duin. Onderdeel van de Pretfabriek is het spelen van een scène waarin de bezoeker zich moet zien te redden in een sollicitatie naar de functie van pretverkoper. De bezoeker komt terecht in de directeurskamer waar hij wordt opgewacht door “directeur” Ron Brandsteder. Het gesprek dat dan volgt vergt het uiterste van de sollicitant.

Lopende band

Verder heeft de Pretfabriek een lopende band waar de vreemdste dingen moeten worden ingepakt. Bezoekers kunnen moeders en vaders door de metamorfosemachine draaien of meedoen aan de André van Duin Move-alike wedstrijd en met Kinect de beste moves oefenen. André van Duin’s Pretfabriek is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar, maar pas op! Buikpijn van het lachen behoort tot de risico’s.

André van Duin’s Pretfabriek is te bezoeken van 28 juni t/m 3 september en wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.