Beeld en Geluid genomineerd voor mediabedrijf van 2012

25 juni 2012


Tijdens het Broadcast Business Event 2012 op 27 juni 2012 is de Award “Mediabedrijf van het Jaar 2012” gepresenteerd. Samen met BlazHoffski Productions en RTL Nederland is Beeld en Geluid genomineerd voor deze prijs!

Alle bedrijven op de zogenaamde longlist (dit jaar ca. 20) werden beoordeeld op vijf aspecten: managementkwaliteiten, bedrijfsprestaties (zowel intern als extern), imago, continuïteit en innovatie. Na die schifting blijven er drie over voor de shortlist: de genomineerden. RTL Nederland heeft de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen.

De burgemeester van Hilversum reikte de prijs uit en had zeer mooie woorden over voor Beeld en Geluid. In het juryrapport stond te lezen: de drie genomineerden staan voor de 'norm' in de mediawereld, geven aan wat het inhoudt om tot de top van de Nederlandse media te behoren, bepalen het kwaliteitsniveau waaraan andere mediabedrijven zich kunnen spiegelen. 


De Jury bestond uit:
Michel van der Voort, Directeur SPOT
Jeroen te Nuijl, Hoofdredacteur Broadcast Magazine
Ton Verlind, Directeur Ton Verlind Media BV
Nico van Eijk is hoogleraar Informatierecht, in het bijzonder het Media- en Telecommunicatierecht, aan de Universiteit van Amsterdam, en Directeur van het Instituut voor Informatierecht (IViR).

In 2011 ging de prijs naar Productiebedrijf Talpa.