André van Duin Pretfabriek geopend

27 juni 2012


André van Duin en Ron Brandsteder openden woensdag 27 juni André van Duins Pretfabriek bij Beeld en Geluid in Hilversum. 
Van Duin en Brandsteder brachten zelf ook een bezoek aan de Pretfabriek, waar Ron Brandsteder de rol van fabrieksdirecteur vervult. Hierop riep hij in zijn speech:” Eindelijk ben ik eens de baas van ons twee!" en "Ja mensen, dat blijft toch iedere keer weer een hoogtepunt!", is de enthousiaste uitroep van Van Duin wanneer hij met Kinect zijn eigen televisiefiguurtje een scheet laat maken.

Als aanvulling op de succesvolle tentoonstelling over het werk van André van Duin presenteert Beeld en Geluid tijdens de zomer: André van Duins Pretfabriek. Oncontroleerbare lachsalvo’s, tranen met tuiten en buikpijn van het lachen. Het zijn slechts drie gevaren die op de loer liggen bij een bezoek aan Beeld en Geluid tijdens de zomervakantie.

De Pretfabriek
De Pretfabriek is een 15 meter lange fabriek waar bezoekers zelf aan de slag moeten om flinke lachsalvo's te maken, te ontdekken of te onderdrukken. Neem in de Pretfabriek plaats achter de lopende band en pak er een schaterlach of een scheet in. Draai je moeder door de metamorfosemachine of doe mee aan de grote André van Duin Move-alike wedstrijd en oefen met Kinect je beste moves. Voor wie hogerop wil in de fabriek is het ook mogelijk te solliciteren naar de functie van pretverkoper. De bezoeker komt terecht in de directeurskamer waar hij wordt opgewacht door “directeur” Ron Brandsteder. Het gesprek dat dan volgt vergt het uiterste van de sollicitant. André van Duins Pretfabriek is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar, maar pas op, buikpijn van het lachen behoort tot de risico’s.

André van Duins Pretfabriek is te bezoeken van 28 juni t/m 3 september en wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.