Beelden voor de Toekomst genomineerd voor Archive Achievement Awards

29 mei 2012

Beelden voor de Toekomst is in de running om de FIAT/ITFA Award voor de Best Archive Preservation Project 2012 te winnen.  Een jury bepaalt de uiteindelijke winnaar die eind september gekozen zal worden.

Juryrapport

Het juryrapport geeft als reden voor de nominatie de inspanningen die het Beelden voor de Toekomst-consortium doet voor het behouden en het beschikbaar maken van het nationale culturele erfgoed. Uit het rapport: "Wat dit project tot een referentiepunt maakt voor ieder nationaal archief is de verscheidenheid aan ervaring en kennis die nodig zijn om zulke uiteenlopende materialen niet alleen te verwerken, maar ook op een kwalitatief uniforme en boeiende manier aan te bieden aan een niet-gespecialiseerd publiek . Als we willen dat onze archieven open bloeien en ons audiovisuele geheugen de aandacht kan krijgen die het verdient, staan deze uitdagingen ons in de komende jaren allemaal te wachten. Wij danken het consortium van Beelden voor de Toekomst om met dit grote project de lat op internationaal niveau hoog te leggen voor het documenteren en behouden van audiovisuele bronnen.

Andere nominaties

De twee andere genomineerden zijn: The East Timor Audiovisual Archive en "The Terrestrials" door American Scenes & Staccato Films.

Meer informatie kun je vinden op de FIAT/ITFA website.