Nieuw e-tijdschrift over Europese televisie

12 maart 2012

EUscreen lanceerde deze week een gratis online tijdschrift over de Europese televisiegeschiedenis en cultuur onder de naam Journal of European Television History and Culture. Het doel van dit e-tijdschrift is om een internationaal platform te bieden voor het onderzoeken en bestuderen van ons televisieverleden als een onderdeel van het rijke Europese culturele erfgoed.

Dit Journal of European Television History and Culture is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door recente digitaliseringsintitiatieven van Europese archieven en audiovisuele bibliotheken en wil inspelen op behoefte aan een kritische studie van de culturele, sociale en politieke rol van televisie. Een tweede versie staat gepland voor september 2012.

EUscreen is een initiatief van onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Voor het journal wordt samengewerkt met de universiteiten van Maastricht en Utrecht. Het EUscreen project streeft ernaar Europa’s rijke culturele historie te onderzoeken door televisiemateriaal uit heel Europa online beschikbaar te stellen op www.euscreen.eu.  

Links

Meer over het EUscreen project vind je hier, het online tijdschrift vind je op de website: http://journal.euscreen.eu