Beeld en Geluid twee keer genomineerd voor FOCAL International Award

19 maart 2012

Vanuit 180 inzendingen uit 18 verschillende landen is Beeld en Geluid in 2 categorieën genomineerd voor een FOCAL International Award. In de categorie ‘Best Use of Wildlife and Natural History Stock’ is Brutal Killers een van de 3 gelukkigen die kans maakt op deze prestigieuze prijs. Deze film is voor 80% samengesteld uit bestaand ruw materiaal van 8-voudig Emmy Award winnaar Hugo van Lawick. Brutal Killers vertelt het bloedstollende verhaal over de gevreesde leeuwen in Tanzania’s Serengeti National Park, die alles doen om te overleven. Andere genomineerden in deze categorie zijn ‘Broken Tail’ uit Ierland en ‘Deadly 360’ uit Engeland.

In een andere categorie, ‘Best Use of Footage on Non-television Platforms’, is EUscreen genomineerd. EUscreen is een initiatief van onder andere Beeld en Geluid. Men heeft hier vrije toegang tot 30.000 internationale video- en fotobestanden. EUscreen neemt het in deze categorie onder andere op tegen een andere Nederlandse inzending: ‘Film in Nederland’ van het EYE Film Instituut.

FOCAL International is de internationale federatie van commerciële audiovisuele bibliotheken en reikt deze award jaarlijks uit. Sinds het begin van dit initiatief negen jaar geleden, is deze snel uitgegroeid tot de belangrijkste award voor gebruikers van archiefmateriaal. De winnaars zullen 2 mei bekend worden gemaakt.