10.000ste uitzending Langs de Lijn bij Beeld en Geluid

20 maart 2012


Zondag 25 maart zal de befaamde begintune van NOS Langs de Lijn voor de tienduizendste keer klinken. Het legendarisch geworden programma viert deze bijzondere gebeurtenis met een extra lange uitzending tussen 12.00 en 19.00 vanuit Beeld en Geluid. Bezoekers kunnen deze uitzending tot 16.00 gratis bijwonen. Naast veel live-flitsen van sport is er ook plaats voor historie en nostalgie. Vaste presentatoren Tom van 't Hek en Toine van Peperstraten zullen deze uitzending van Nederlands populairste radio-sportprogramma aan elkaar praten.

Langs de Lijn is de afgelopen decennia ‘immuun’ voor de concurrentie van live sport op televisie gebleken. De zondagmiddageditie is met een bereik van gemiddeld ruim een half miljoen luisteraars het populairst. Vorig jaar (2011) noteerde NOS Langs de Lijn zelfs het beste jaar sinds 2003. Absolute uitschieter in de historie van het ‘radio-instituut’ is zondag 29 april 2007, toen drie miljoen mensen het zinderende competitieslot live via Radio 1 hebben gevolgd. 

Oproep

Helaas zijn de uitzendingen van voor 1970 niet bewaard gebleven, waardoor geen opnamen beschikbaar zijn van de eerste uitzending op 1 januari 1967. Verslaggever Jaap Bax doet daarin telefonisch verslag van de wedstrijd Haarlem-Veendam.

Heeft u als luisteraar opnamen van die uitzending (of andere uitzendingen van voor 1970) in uw bezit? Meldt u zich dan a.u.b. via langs.de.lijn@nos.nl.