Nederlands elftal vrouwenhockey wint Olympisch goud 2008

 

In 2008 winnen de Nederlandse hockeysters Olympisch goud in Peking. De ploeg van bondscoach Marc Lammers verslaat in de finale gastland China. Na het goud van Los Angeles 1984 is het voor de hockeyvrouwen het tweede Olympisch goud uit de historie.  

finale 2-0

Regerend wereldkampioen en favoriet Nederland speelt een overtuigend toernooi in Peking. In de finale staan de twee fitste ploegen tegenover elkaar. De Oranje-vrouwen zijn in de eerste helft al sterker dan de Chinese hockeysters, maar het duurt tot de tweede helft voor de doelpunten vallen. Naomi van As en Maartje Goderie bezorgen Nederland voor de tweede keer in de geschiedenis van het vrouwenhockey de Olympische titel.

succesvolle vrouwencoach

Lammers coacht de Nederlandse vrouwenploeg acht jaar lang zeer gedreven, integer en ambitieus. Hij is steeds op zoek naar nieuwe methodieken om de ploeg te verbeteren. Onder zijn leiding winnen de vrouwen zowat alles wat er te winnen valt, de wereldtitel, de Champions Trophy en de Europese titel. Maar ze verliezen de belangrijkste finale, die van het Olympisch hockeytoernooi in Athene 2004.  Met de Olympische overwinning in 2008 gaat Lammers de hockeygeschiedenis in als meest succesvolle vrouwencoach. 


Beelden afkomstig van NOS Sport.


Wil je weten wat we op zondag 12 augustus publiceren? Houd dan de Sportzomer kalenderFacebook en Twitter in de gaten!