Na de bevrijding

Na de bevrijding

Bij de NTR is vanaf 31 januari de nieuwe serie ‘Na de bevrijding’ te zien. In 7 documentaires van 50 minuten wordt aan de hand van persoonlijke getuigenissen een indringend beeld gegeven van de jaren 1945-1950: een weinig belichte periode waarin ons net bevrijde land zich moet oprichten uit de chaos van de oorlog.

XL-versie

Na elke aflevering van ‘Na de bevrijding’ verschijnt een speciale XL-versie in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze interactieve versie laat je op je eigen tempo grasduinen door de archiefbeelden die voor de serie gebruikt werden. De online variant verschaft kijkers toegang tot de volledige filmbeelden, muziek, foto’s en krantenartikelen via hun tablet of webbrowser. Zo kunnen kijkers naar eigen wensen het beeld- en geluidsarchief van deze periode raadplegen.

Colofon

Deze XL versie werd ontwikkeld met steun vanuit het programma Beelden voor de Toekomst. Video Dock zorgde voor de technische ontwikkeling, de redactie van Geschiedenis24 voor inhoudelijke ondersteuning. Voor het historische materiaal maakten we dankbaar gebruik van verschillende archiefcollecties.