My Comment Festival 2016

My Comment Festival

Het mediawijsheidfestival voor vo en mbo

Een belangrijk deel van het leven van jongeren speelt zich online af. Ze zijn dagelijks actief op populaire platformen als Facebook, Instagram en Snapchat of volgen hun favoriete vloggers of gamers via YouTube. Met alle mogelijkheden die smartphones bieden, is iedere jongere met een mobieltje op zak mediamaker.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseren Beeld en Geluid en Mediawijzer.net het My Comment Festival, het mediawijsheidfestival voor het voortgezet onderwijs en mbo. My Comment Festival biedt een programma waar leerlingen op een positieve manier zelf media maken en reflecteren op de ethische kant en artistieke waarde van media. Wat zijn absolute do’s and dont’s? Welke codes gelden online en offline? En hoe kunnen zij hun stem laten horen? Wat is My Comment?


Programma

Naast een plenair programma kiezen de leerlingen uit verschillende workshops en activiteiten die aansluiten bij hun interesses en leefwereld. Het programma duurt ongeveer vier uur en heeft verschillende starttijden. Het definitieve programma is beschikbaar na de zomer.

Data en tijden
22 november - 9:30 uur, 11:30 uur of 12:30 uur.
23 november - 9:30 uur, 11:30 uur of 12:30 uur.
24 november - 9:30 uur, 11:30 uur of 12:30 uur.

Kosten
Toegang per leerling €4,50 (inclusief lunch). Toegang docenten en begeleiders gratis.

Reserveren
Het My Comment Festival is bijna volgeboekt. Neem contact op via mycomment@beeldengeluid.nl voor de laatste mogelijkheden om te reserveren en voor meer informatie over het My Comment Festival in de toekomst.