Mediawijsheidspel Te mooi om waar te zijn (PO)

Foto: Jorrit Lousberg

Mediawijsheidspel Te mooi om waar te zijn!

te boeken vanaf 21 november

“Wat zij zegt, is niet waar joh!!” Dat zou zomaar eens de beste conclusie kunnen zijn bij het spelen van dit nieuwe mediawijsheidspel. Beeld en Geluid biedt deze workshop aan voor kinderen van 10 - 14 jaar. In kleine groepjes maken zij een vlog, om daar steeds iets in te stoppen wat niet waar is. Dat doen ze door gebruik te maken van manipulatietechnieken die veel in de media worden gebruikt.

Kinderen krijgen, door ze zelf toe te passen en ermee te spelen, inzicht in de technieken en vormen van manipulatie en zijn beter in staat deze te herkennen, waardoor ze kritischer gaan kijken naar bijvoorbeeld YouTube video’s.

Het team dat het beste de manipulaties in de filmpjes van de andere teams kan herkennen, wint het spel, dat na de workshop ook meegenomen mag worden naar de klas. Na het spelen van het spel kun je met de hele groep nog de experience in om de wereld van de media verder te ontdekken!

Praktische informatie

  • Primair onderwijs vanaf groep 7
  • Duur: 1,5 uur spel, 1,5 uur experience bezoek
  • Groepsgrootte: 15 - 30 leerlingen
  • Prijs: €10,50 per leerling
  • Begeleiding: Er is begeleiding van Beeld en Geluid aanwezig tot en met de introductie van het experience bezoek. Daarna gaan leerlingen zelfstandig aan de slag.

Reserveren (noodzakelijk): onze afdeling Boekingen en Evenementen is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 via telefoonnummer 035 - 677 5444, of stuur een e-mail naar evenementen@beeldengeluid.nl.