Media Ukkie Dagen 2013

media ukkies

Peuters en kleuters groeien op in een wereld van TV, tablets, computers, mobieltjes en games. Deze media bieden ukkies ongekende mogelijkheden, zeker wanneer ouders het gebruik goed begeleiden. Maar hoe stimuleer je de positieve effecten en wanneer moet je juist opletten en bijsturen? Daarom organiseert Mediawijzer.net van 8 tot en met 17 april 2013 de Media Ukkie Dagen.

tips, tests en een award

10 Dagen vol concrete handreikingen hoe ouders en opvoeders hun media ukkie kunnen helpen om op een goede en bewuste manier alle kansen te benutten die media bieden. Met handige tips, vele activiteiten van mediawijsheidpartners in het land, de online MQ-test (mediawijsheid-test) voor ouders en de verkiezing voor de beste apps voor ukkies: de Media Ukkie Award.

Cursus kritish televisie kijken

Beeld en Geluid lanceert tijdens de Media Ukkie Dagen de nieuwe Cursus Kritisch Televisie Kijken. Houd deze webpagina in de gaten voor meer informatie.

lees ook

Onderzoek naar mediagebruik peuters en kleuters: tabletgebruik één-jarigen fors toegenomen: Een op de 3 speelt geregeld op een tablet.

 

Meer informatie

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de Media Ukkie Dagen, vindt u op www.mediaukkies.nl.