Masterclass Jeugdjournaal

Masterclass Jeugdjournaal

Wat is nieuws en hoe wordt het gemaakt? Leer het van professionals! Maandelijks kan een klas terecht bij Beeld en Geluid voor exclusieve Jeugdjournaal Masterclasses, bij het boeken van een bezoek aan de experience. Er zijn 3 soorten masterclasses.

In gesprek met de makers
Anderhalf uur lang heeft een Jeugdjournaal presentator alle aandacht voor jouw klas. Leerlingen kunnen vragen stellen en krijgen inzicht in het werk voor en achter de schermen.

Leren presenteren
Leerlingen werken aan een tekst en presentatie voor de camera. Een presentator van het Jeugdjournaal geeft tips en tricks die ook van pas kunnen komen bij een spreekbeurt.

Leren interviewen
Leerlingen gaan als team met een camera op pad en maken een kort interview. Een presentator of reporter van het Jeugdjournaal geeft aanwijzingen en deelt persoonlijke ervaringen. Hoe stel je bijvoorbeeld een goede vraag?

Praktische informatie

  • Primair onderwijs vanaf groep 7
  • Duur: 1,5 uur masterclass, 1,5 uur experience bezoek
  • Groepsgrootte: 20-30 leerlingen
  • Prijs: €5,50 per leerling
  • Begeleiding: er is begeleiding van Beeld en Geluid aanwezig tot en met de introductie van het experience bezoek (Schoolreisje experience). Daarna is het bezoek zelfstandig.
  • Voorbereiding: download de brief met de praktische voorbereiding voor de begeleiders.

Reserveren: onze afdeling Boekingen en Evenementen is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 via telefoonnummer 035 - 677 5444, of stuur een e-mail naar evenementen@beeldengeluid.nl.