Klokhuis MaakLab

Klokhuis MaakLab

Elke zondagmiddag van 14.00 - 16:30 uur

Hou jij van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Kom naar het Klokhuis MaakLab bij Beeld en Geluid! Het Klokhuis MaakLab wordt iedere maand omgetoverd in een nieuw thema aansluitend op de Klokhuis Maakt-afleveringen op tv. Klokhuis Maaklab Festival in de herfstvakantie

14 t/m 29 oktober, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur
Knutselen, ontwerpen, uitvinden, zagen en lijmen, maar ook digitaal aan de slag: in het Klokhuis MaakLab Festival kun je je creativiteit kwijt! In navolging van het het succesvolle Klokhuis MaakLab passeren de knutselactiviteiten van Klokhuis Maakt nog eens de revue. Kinderen maken samen met hun (groot)ouders de mooiste knutselwerkjes met de instructies van het Klokhuis. 
Het festival is inbegrepen bij je bezoek aan het museum, de Beeld en Geluid experience. De activiteiten worden begeleid door pedagogisch medewerkers van BINK kinderopvang. Je hoeft niet te reserveren.

De makers op bezoek

Op maandag 16 oktober tussen 13.30 - 16.00 uur helpt Yana van het Klokhuis Maakt je bij het maken van een animatiefilmpje.

Op vrijdag 20 oktober helpt Joep van het Klokhuis Maakt je met haken!

Op zondag 22 oktober ontmoet je Job, Joris en Marieke, de animators van de videoclip Ik neem je mee (Gers Pardoel) en de film A Single Life (genomineerd voor een Oscar!).  Ze vertellen in een masterclass hoe ze hun films bedenken en maken. De masterclass is inbegrepen bij de toegang, maar je hebt wel een speciaal ticket nodig.

Op zaterdag 28 oktober helpt Michiel Hovinga, de tekenaar van Varkentje Rund, je met tekenen! Hij is er tussen 12.00 en 15.00 uur.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het Klokhuis MaakLab Festival is er in de herfstvakantie dagelijks van 11 tot 16 uur. Het festival is inbegrepen bij je bezoek aan het museum, de Beeld en Geluid experience. Je hoeft niet te reserveren.

 

Zenuwspiraal maken

Elke zondag van 12 november t/m 3 december.
Ontdek de elektricien in jezelf en maak je eigen zenuwspiraal. 

  • Voor wie: Iedereen tussen de 7 en 12 jaar oud
  • Wanneer: Elke zondagmiddag van 14.00 - 16:30 uur
  • Kosten: Gratis voor bezoekers van de Beeld en Geluid experience. Check de tijden en prijzen.

Reserveren is niet nodig!

Kijk op de Klokhuis Maakt pagina voor inspiratie en mooie maakfilmpjes. Het Klokhuis Maaklab is een samenwerking tussen Beeld en Geluid en de NTR. De MaakLab activiteiten worden begeleid door pedagogisch medewerkers van Bink kinderopvang.