Let's YouTube

Ontdek de impact van YouTube op jouw leven en stap in de schoenen van YouTubers. In deze tentoonstelling leer je over de geschiedenis van YouTube, test je je YouTube-kennis en maak je een eigen video in de YouTube Rooms!


Elke maand wisselt het thema en kiest en maakt een andere bekende Creator of mediapersoonlijkheid video’s die in de tentoonstelling te zien zijn. Én er zijn toffe evenementen, zoals workshops, masterclasses en meet & greets met bekende YouTubers!

Wil je alleen naar de tentoonstelling Let's YouTube en de Beeld en Geluid experience, koop dan je tickets aan de kassa van Beeld en Geluid!

Voor de meeste events heb je een speciaal ticket nodig - ook met de Museumkaart of BankGiro Loterij VIPkaart! Dit ticket kun je hieronder kopen door de starttijd van het event te selecteren.
Met je event-ticket heb je ook toegang tot Let's YouTube en de Beeld en Geluid experience.

YouTube Bootcamp

Elke zaterdag en zondag van 12.00 -16.00 uurLeer vloggen als een pro in de YouTube Bootcamp! In deze YouTube Bootcamp is de centrale vraag: Hoe kun je jouw verhaal vertellen op YouTube? De Bootcamptrainers geven crashcourses van 20 minuten en helpen met het maken van YouTube-creaties. Zowel voor iedereen die nog nooit een YouTube-video heeft gemaakt als voor YouTubers die tips en tricks kunnen gebruiken om verder te komen.
Aanmelden voor de YouTube Bootcamp is niet nodig.

meer info


Masterclass NOS Jeugdjournaal met presentatoren
Nick Renooij en Lysette van Geel 9+

dinsdag 21 februari, 12:00-13:00 uur

info + tickets

De masterclass is gratis bij je bezoek aan het museum. Door je ticket hier te kopen reserveer je vast je plek voor het evenement!

Van Nick en Lysette leer je wat nieuws is, hoe ze het maken en hoe je het beste kunt presenteren. Je mag ze natuurlijk ook van alles vragen of met ze op de foto gaan!


YouTube Creator Academy
hosted by YouTube

woensdag 22 februari, 15:00 - 16:00 uur

koop tickets

Met je ticket heb je toegang tot de Beeld en Geluid experience en Let's YouTube én reserveer je je plek voor dit event.

Leer in deze masterclass van YouTube hoe je een strategie uitzet voor jouw YouTube-kanaal, hoe je Google News lab kunt gebruiken en kom erachter wat miljoenen kijkers geboeid houdt bij de meest succesvolle channels. Vanaf ongeveer 12 jaar.


Masterclass NOS Jeugdjournaal met presentatoren
Nick Renooij en Lysette van Geel 9+

dinsdag 28 februari, 12:00-13:00 uur

info + tickets

De masterclass is gratis bij je bezoek aan het museum. Door je ticket hier te kopen reserveer je vast je plek voor het evenement!

Van Nick en Lysette leer je wat nieuws is, hoe ze het maken en hoe je het beste kunt presenteren. Je mag ze natuurlijk ook van alles vragen of met ze op de foto gaan!


Masterclass: een kijkje in de keuken van Foodgloss

zondag 5 maart, 15:00-16:00 uur

info + tickets

Met je ticket heb je toegang tot de Beeld en Geluid experience en Let's YouTube én reserveer je je plek voor dit event.

Frances van YouTube-kanaal Foodgloss vertelt op zondag 5 maart hoe zij begon met YouTube en laat zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van haar video’s. Dat makkelijke en snelle recept? Dat brengt heel wat meer werk mee om goed in beeld te brengen. Frances laat het live zien bij Beeld en Geluid en beantwoordt je vragen.


Maak je eigen foodvlog!
Powered by Samsung

zondag 12 maart, 12:00-15:00 uur

meer info

zondag 19 maart, 12:00-15:00 uurzondag 26 maart, 12:00-15:00 uurMaak onder begeleiding van professionele koks van restaurant Vlaar uit ‘s-Graveland je eigen foodvlog! Voor €2,50 ontvang je een culinair pakket met lekkere ingrediënten om zelf aan de slag te gaan. Maak je gerechtje en leg je ervaring vast met je telefoon of camera. In de YouTube Bootcamp kun je tips krijgen om je video te monteren.


Supergezond!? - de invloed van (social) media op het eetgedrag van jongeren

donderdag 23 maart, 19:30-21:00 uur

info + tickets

Diëten, superfoods en detoxing: gezondheid komt vaak om de hoek kijken als online influencers voeding bespreken. In deze talkshow voor (professionele) opvoeders spreken experts over beïnvloeding van jongeren, de grenzen van gezond eten en tools om met jongeren te praten over deze onderwerpen.De volgende thema’s kun je in de looptijd van
de tentoonstelling verwachten:

 vanaf 4 februari  Journalism
 vanaf 4 maart  Food
 vanaf 1 april  DIY
 vanaf 6 mei  Entertainment
 vanaf 3 juni  Future

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer men maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let’s YouTube: in samenwerking met YouTube en de YouTubers van dit moment presenteert Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin je de impact van YouTube op je leven ontdekt.


Let's YouTube neemt je mee langs de snelle ontwikkeling van YouTube in het veranderde medialandschap en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer. Je gaat in de tentoonstelling ook zelf aan de slag: test je kennis en inzicht over de effecten van YouTube in challenges en scoor zoveel mogelijk punten! Daarmee unlock je de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en natuurlijk kun je 'm ook op je eigen YouTube-kanaal uploaden.


Elke maand wisselt het thema en kiest en maakt een andere bekende YouTuber video’s die in de tentoonstelling te zien zijn op de Trending Wall. Benieuwd? Houd onze website en social kanalen in de gaten! De tentoonstelling is te bezoeken van 7 oktober 2016 t/m 9 juli 2017.