Let's YouTube

Ontdek de impact van YouTube op jouw leven en stap in de schoenen van YouTubers. In deze tentoonstelling leer je over de geschiedenis van YouTube, test je je YouTube-kennis en maak je een eigen video in de YouTube Rooms!


Elke maand wisselt het thema en kiest en maakt een andere bekende Creator of mediapersoonlijkheid video’s die in de tentoonstelling te zien zijn. Én er zijn toffe evenementen, zoals workshops, masterclasses en meet & greets met bekende YouTubers!

Wil je alleen naar de tentoonstelling Let's YouTube en de Beeld en Geluid experience, koop dan je tickets aan de kassa van Beeld en Geluid!

Voor de meeste events heb je een speciaal ticket nodig - ook met de Museumkaart of BankGiro Loterij VIPkaart! Dit ticket kun je hieronder kopen door de starttijd van het event te selecteren.
Met je event-ticket heb je ook toegang tot Let's YouTube en de Beeld en Geluid experience.

YouTube Bootcamp

Elke zaterdag en zondag van 12.00 -16.00 uur
Leer vloggen als een pro in de YouTube Bootcamp! In deze YouTube Bootcamp is de centrale vraag: Hoe kun je jouw verhaal vertellen op YouTube? De Bootcamptrainers geven crashcourses van 20 minuten en helpen met het maken van YouTube-creaties. Zowel voor iedereen die nog nooit een YouTube-video heeft gemaakt als voor YouTubers die tips en tricks kunnen gebruiken om verder te komen.
Aanmelden voor de YouTube Bootcamp is niet nodig.

meer info


Meivakantie: Dansen en knutselen in de YouTube School

zaterdag 22 t/m zondag 30 april (m.u.v. Koningsdag)

info + tickets

In de meivakantie leg je bij Beeld en Geluid het Do It Yourself-parcours af in de YouTube School. Lukt het jou om de instructievideo's van de verschillende YouTubers goed op te volgen, zoals Juf Jannie, Saskia's Dansschool en Jill? Dan haal je je YouTube School-diploma én een leuke verrassing!


Doe 't zelf op YouTube | Masterclass met Kelvin

dinsdag 25 april, 14:00-15:00 uur

info + tickets

Masterclass met YouTuber Kelvin Boerma (Kalvijn, Cinemates) over het opzetten van succesvolle YouTube-kanalen en -strategieën en het maken van professionele video's. Hoe groeide dat voor hem uit in een bedrijf? Kelvin vertelt het en beantwoordt je vragen!


YouTube Creator Academy

woensdag 26 april, 15.00 - 16.00 uur

info + tickets

Leer in deze presentatie van YouTube hoe je een strategie uitzet voor jouw kanaal, of kom erachter wat miljoenen kijkers geboeid houdt bij de meest succesvolle channels! Vanaf ongeveer 12 jaar.De volgende thema’s kun je in de looptijd van
de tentoonstelling verwachten:

 vanaf 1 april  DIY
 vanaf 6 mei  Entertainment
 vanaf 3 juni  Future

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer men maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let’s YouTube: in samenwerking met YouTube en de YouTubers van dit moment presenteert Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin je de impact van YouTube op je leven ontdekt.


Let's YouTube neemt je mee langs de snelle ontwikkeling van YouTube in het veranderde medialandschap en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer. Je gaat in de tentoonstelling ook zelf aan de slag: test je kennis en inzicht over de effecten van YouTube in challenges en scoor zoveel mogelijk punten! Daarmee unlock je de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en natuurlijk kun je 'm ook op je eigen YouTube-kanaal uploaden.


Elke maand wisselt het thema en kiest en maakt een andere bekende YouTuber video’s die in de tentoonstelling te zien zijn op de Trending Wall. Benieuwd? Houd onze website en social kanalen in de gaten! De tentoonstelling is te bezoeken van 7 oktober 2016 t/m 9 juli 2017.