Let's YouTube

Ontdek de impact van YouTube op jouw leven en stap in de schoenen van YouTubers. In deze tentoonstelling leer je over de geschiedenis van YouTube, test je je YouTube-kennis en maak je een eigen video in de YouTube Rooms!


In deze laatste maand leidt innovatie-expert Jim Stolze je virtueel rond en laat hij je de technologie van de toekomst zien. Én je kunt 360-graden video's leren maken in de YouTube Bootcamp!

Je ticket voor de tentoonstelling en de Beeld en Geluid experience koop je aan de kassa van Beeld en Geluid in het pand.
Voor sommige evenementen heb je een speciaal ticket nodig. Dat koop je online via de event-pagina.

YouTube Bootcamp

Elke zaterdag en zondag van 12.00 -16.00 uur
Leer vloggen als een pro in de YouTube Bootcamp! In deze YouTube Bootcamp is de centrale vraag: Hoe kun je jouw verhaal vertellen op YouTube?
De Bootcamptrainers helpen met het maken van YouTube-creaties en geven je vanaf 17 juni ook training voor het filmen in 360 graden! Zowel voor iedereen die nog nooit een YouTube-video heeft gemaakt als voor YouTubers die tips en tricks kunnen gebruiken om verder te komen.
Aanmelden voor de YouTube Bootcamp is niet nodig.

meer info
Masterclass: Stap in de toekomst van de media

Donderdag 6 juli, 19.30 - 21.00 uur

 bestel tickets


Hoe ziet de toekomst van de media eruit? Innovatiedeskundige, ondernemer en schrijver Jim Stolze praat je bij, en nodigt experts uit die je in een interactieve sessie vertellen over de toekomst van technologie en de impact daarvan op de media.

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer je maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let’s YouTube: in samenwerking met YouTube en de YouTubers van dit moment presenteert Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin je de impact van YouTube op je leven ontdekt.


Let's YouTube neemt je mee langs de snelle ontwikkeling van YouTube en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer. In de challenges test je je kennis: weet jij hoe je zo veel mogelijk views kan krijgen op een video? En herken jij welke video voor televisie en welke voor YouTube is gemaakt?
Scoor zo veel mogelijk punten en unlock je de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken voor het green screen. Upload ‘m naar de upload bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en natuurlijk kun je 'm ook op je eigen YouTube-kanaal uploaden.
In de YouTube Parent Lounge kunnen ouders terecht voor tips en tricks over het opvoeden in tijden van YouTube.


Elke maand wisselt het thema en zijn andere video’s te zien op de Trending Wall. Nu is het thema future en laat innovatiedeskundige Jim Stolze de techniek van de toekomst zien! De tentoonstelling is te bezoeken t/m zondag 9 juli 2017.