Meer dan 140.000 bezoekers ontdekten de impact van YouTube op hun leven en stapten zelf in de schoenen van YouTubers in de tentoonstelling Let's YouTube, die te bezoeken was van 7 oktober 2016 t/m 9 juli 2017. In deze negen maanden stond Let's YouTube in het teken van negen verschillende thema's, met ieder een ambassadeur die zijn of haar meest bijzondere of inspirerende video's selecteerde voor de Trending Wall. Bekijk ze allemaal!

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer je maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let’s YouTube: in samenwerking met YouTube en populaire YouTubers presenteerde Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin je de impact van YouTube op je leven ontdekt.


Let's YouTube neemt je mee langs de snelle ontwikkeling van YouTube en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer. In de challenges test je je kennis: weet jij hoe je zo veel mogelijk views kan krijgen op een video? En herken jij welke video voor televisie en welke voor YouTube is gemaakt?
Scoor zo veel mogelijk punten en unlock daarmee de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken voor het green screen. Upload ‘m naar de upload bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en natuurlijk kun je 'm ook op je eigen YouTube-kanaal uploaden.
In de YouTube Parent Lounge kunnen ouders terecht voor tips en tricks over opvoeden in tijden van YouTube.

In de YouTube Bootcamp kregen bezoekers crash courses van 10 minuten voor het openen van een YouTube kanaal, het maken van video's met je mobiel en zelfs filmen in 360 graden. Ook kon je naar hartelust aan de slag met alle beschikbare apparatuur om je eigen video te maken.


    

Maandelijks koos onze ambassadeur zijn of haar favoriete en meest inspirerende YouTube-video's die pasten bij het maandthema. Ook de Trending-video's en YouTube Classics werden iedere maand vernieuwd. Bekijk hier de video's van jouw favoriete ambassadeur!

Bekijk de video's Bekijk de video's Bekijk de video's
Bekijk de video's Bekijk de video's Bekijk de video's
Bekijk de video's Bekijk de video's Bekijk de video's


In de Parent Lounge krijgen ouders en leerkrachten informatie over opvoeden in tijden van YouTube. Wat zijn de gevaren van YouTuben? En de kansen? Hoe begeleid je kinderen hierbij? En welke vragen stel je ze? Kortom, wat moet je als opvoeder weten over YouTube? De 5 YouTube-effecten uit de tentoonstelling zijn hierbij als invalshoek genomen: YouTube als dagboek, leraar, televisie, entertainer of carrière.

Ga naar de Parent Lounge