Een groot deel van de rekwisieten in de tentoonstelling over Van Kooten en De Bie bestond uit kostuums die zij gebruikten om hun typetjes gestalte te geven. Naast woorden gebruiken ze namelijk ook het uiterlijk van hun typetjes om een bepaalde boodschap over te brengen. Hieronder een overzicht van kostuums die in de tentoonstelling te zien waren. Bij elk kostuum is te lezen waar het typetje voor staat.

Kostuum Berendien uut Wisp

Berendien is een kruidenvrouwtje uit Wisp die op een boerderij woont. In een rode jurk met wit kraagje speelt Wim de Bie dit typetje. Haar debuut maakt Berendien tijdens seizoen 1991-1992 in Keek op de Week. Terwijl presentatoren Kees van Kooten en Wim de Bie ook in beeld zijn, geeft ze informatie over verschillende kruiden. Van Kooten reageert in de afleveringen nogal nonchalant op Berendien. De Bie daarentegen is openlijk negatief over het kruidenadvies en noemt het zelfs kwakzalverij.  

Het typetje is gebaseerd op een Nederlandse kruidenvrouw die bekend staat als Klazien uut Zalk. In het NCRV programma Passage vertelt ze eind jaren '80 en begin jaren '90 over natuurlijke middeltjes die tegen bepaalde kwalen zouden helpen. Door haar optreden in dit programma werd ze in één klap een bekende Nederlander en hadden de media aandacht voor haar.  Deze aandacht resulteerde dus ook in een persiflage waarmee Van Kooten en De Bie kwakzalverij belichtten.

Jasje Cor van der Laak

Krities AVRO-lid en beroepsquerulant Cor van der Laak (Kees van Kooten) is het type ‘ingezonden brievenschrijver’, eentje die vaak verblind wordt door zijn eigen gelijk. Burgerlijke keurigheid staat bij Van Der Laak voorop. Daarom draagt hij altijd een colbertje. Maar om aan te tonen dat hij wel degelijk van deze tijd is, combineert hij dit buitenshuis met een sportief jekkertje; zo ziet hij er eigentijds en strijdbaar uit. Met een enorme vasthoudendheid bijt Van der Laak zich in allerlei zaken vast. Hij begint zijn betogen steevast met de woorden: "Mijn naam is Cor van der Laak en wel hierom...". De ene keer windt hij zich op over de prijsstijging van sigaretten, een andere keer heeft hij kritiek op het taalgebruik in het televisieprogramma Babbelonië. Hij doet echter ook andere dingen dan zijn gal spuien.  Zo demonstreert hij atoomveilige keukenkastjes en richt hij, uit onvrede met het televisie-aanbod, de Nieuwe AVRO op (de Algemene Van der Laak Omroep).

Zijn niet helemaal sporende puberzoon Ab en vrouw Cock komen ook in verschillende sketches voorbij. Barbara van Kooten, de vrouw van Kees, speelt Cock en Wim de Bie neemt het typetje Ab op zich. De jongen lijkt onnozel, maar komt stiekem wel in opstand tegen zijn zich onophoudelijk opwindende, dominante vader. Als Cock zich ook in de besproken zaak wilde mengen deed Cor dit af met een "Hou je d'r buiten, Cock!". Deze zin wordt in 1991 in de politiek gebruikt om minister van Financiën, Wim Kok, de mond te snoeren. Andere veelgebruikte frases waren "Van die dingen ja, van die dingen" en "ze kennen me wel hoor, ze kennen me wel". Cor van der Laak was een van Kees van Kootens favoriete types. 

Regenjas Vieze man


'De vieze man' is een typetje dat wordt gespeeld door Kees van Kooten. Zoals al uit zijn naam is af te leiden is dit een onhygiënische man met vettig haar, koortslip en stoppelbaard. Vaak gekleed in een lange regenjas valt hij mensen lastig. Met een hese, lage stem maakt hij seksueel getinte opmerkingen die in de situatie erg ongepast zijn. Zo gaat hij naar een Chocolaterie op zoek naar bonbons. Hij zegt dan "Ik wil één type bonbon: van melkchocola, en zacht. En dat, als ik hem in m'n mond stop (kijkt even om zich heen) en ik bijt, dat er dan zo, blblblbl allemaal nat in m'n mond loopt.". Na twee bonbons gratis geproefd te hebben doet hij alsof hij moet overgeven. In het volgende shot stapt hij binnen bij een banketbakker; hij heeft zijn volgende slachtoffer gevonden.

'De vieze man' stamt uit de jaren tachtig. Aan het eind van verschillende sketches scheldt hij iemand uit voor 'viezerik' of 'vieze man'. Zo is hij aan zijn naam gekomen. In 1984 brengt 'de vieze man' een single uit met de titel "Ballen in me buik".