PrestoCentre

PrestoCentre

PrestoCentre is een internationale community, waarin experts, onderzoekers, beleidsvormers, publieke instellingen en onderwijsorganisaties samenwerken om de digitale toegang van cultureel erfgoed voor de lange termijn te verbeteren. PrestoCentre richt zich door middel van kennisuitwisseling, onderzoek en het uitwisselen van ervaring op digitalisering en conservering.

PrestoCentre is voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen de British Broadcasting Corporation (BBC), l’Institut National de l'Audiovisuel (INA), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (Beeld en Geluid), Österreichischer Rundfunk (ORF) en Radiotelevisione Italiana (RAI). Vanuit die ervaring biedt PrestoCentre informatie, organiseert het evenementen en stimuleert het onderzoek, innovatie en samenwerkingen die de lange-termijntoegang van AV-collecties verbeteren.

Bovenstaande organisaties werken in Presto-projecten samen om expertise en ervaringen op het gebied van digitalisering en bewaring samen te brengen. PrestoCentre borgt de hierin opgedane kennis en ervaring zodat audiovisueel erfgoed ook in de toekomst toegankelijk blijft.

Rol van Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is een van de oprichters. PrestoCentre is gehuisvest in het Beeld en Geluid-gebouw. Beeld en Geluid-directeur Jan Müller is president en Johan Oomen is directeur van PrestoCentre.

Contact

Anna van der Meulen