Europeana

Europeana

Europeana is in het leven geroepen om Europees digitaal cultureel erfgoed te promoten en te ontsluiten voor toekomstige generaties. Een van de doelen is om Europa’s culturele erfgoed beschikbaar te stellen voor hergebruik.

Europeana biedt een platform dat het mogelijk maakt om Europees cultureel erfgoed te verkennen. Europeana wil het makkelijker maken om dit erfgoed te gebruiken, voor werk, leren of plezier. Het platform wordt gevormd door een brede en grote gemeenschap van professionals uit het culturele erfgoed, de creatieve industrie en technologie. De gemeenschap zorgt voor technologische ontwikkelingen, moedigt nieuwe standaarden aan en is een pleitbezorger voor een herziening van het auteursrecht. Hiermee zorgt Europeana voor Europees cultureel erfgoed dat relevant blijft in de 21ste eeuw.

Rol van Beeld en Geluid

Beeld en Geluid-directeur Jan Müller heeft zitting in de Foundation Board in zijn rol als FIAT/IFTA-president. Johan Oomen is lid van de Association Management Board en de Members Council. Daarnaast maken Johan Oomen, Maarten Brinkerink en Gregory Markus deel uit van het EuropeanaTech team dat de EuropeanaTech R&D-agenda aanstuurt. Gregory Markus is ook EuropeanaTech Community Manager. Beeld en Geluid is tevens betrokken bij verschillende Europeana-projecten en heeft een deel van zijn collectie beschikbaar gemaakt via de Europeana portal.

Contact

Johan Oomen, lid Association Management Board en Members Council

Gregory Markus, EuropeanaTech Community Manager

Tags: