Actiedag Giro555 bij Beeld en Geluid

woensdag 29 maart 2017 - 05:55

Giro555 sluit de Actie Vijfdaagse voor de Nationale Actie ‘Help Slachtoffers Hongersnood’ op woensdag 29 maart af met een nationale actiedag in Beeld en Geluid. Vanuit Beeld en Geluid is de actiedag de hele dag en avond te volgen via live-schakelingen naar verschillende publieke en commerciële radio- en televisieprogramma’s. NPO Radio 2 zend de hele dag vanaf locatie uit en Art Rooijakkers zal de hele dag verslag uitbrengen. Je kunt je donatie langs komen brengen bij Beeld en Geluid, maar je kunt natuurlijk ook geven via Giro555.

De actiedag start om 5.55 uur op NPO Radio 2 met het programma Ekdom in de Ochtend van Gerard Ekdom. Aansluitend presenteren onder andere radio dj’s Bart Arens, Gijs Staverman, Bert Haandrikman, en Ruud de Wild de hele dag vanuit Beeld en Geluid. Artiesten en BN’ers komen langs om op te treden of in het belpanel of de digital lounge plaats te nemen.

Acht topgamers, waaronder YouTuber Kwebbelkop, nemen het tegen elkaar op in de Life for Life gaming-challenge van 16.30 - 21.00 uur. Help je favoriete gamer door vooraf en tijdens het toernooi via donaties op www.inactievoor555.nl/lifeforlife extra virtuele levens te kopen. Degene die met de meeste e-levens eindigt, wint het toernooi.  De samenwerkende hulporganisaties van Giro555 kunnen de donaties voor de e-levens omzetten in hulp om echte levens mee te redden.

De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is nijpend. 20 miljoen mensen zitten op de rand van hongersnood. Steven Lauwerier, directeur van UNICEF in Somalië "Ik was in de stad Wajeed, die afgesloten is van de buitenwereld door een blokkade van Al Shabaab. In een oude gevangenis worden kinderen met cholera opgevangen. Er lagen nog twee patiënten die pas gestorven waren. In het voedingscentrum was een sterke toename in het aantal kinderen met zware ondervoeding. Eén kindje van 24 maanden woog nog maar 6 kilo. Heel schrijnend. Het geld van Giro555 is hard nodig.”