ED*IT

> Het is helaas niet meer mogelijk een nieuwe licentie voor ED*IT af te sluiten. Onze excuses voor het ongemak. Voor informatie over bestaande licenties kunt u contact opnemen met APS IT-diensten via 030 - 285 68 70 of stuur een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.

het online leermiddel voor het basisonderwijs!

Op www.ed-it.nu vind je een enorme schat aan audiovisueel materiaal uit Nederlandse musea en archieven. Het aangeboden materiaal is speciaal geselecteerd en geschikt voor diverse onderwijsniveaus. Leerkrachten en leerlingen kunnen fragmenten uit televisierogramma's, film- en geluidsfragmenten, artikelen en foto's, online bewerken tot montages, digitale lessen, tijdlijnen, dossiers en presentaties.

AUDIOVISUEEL MATERIAAL

Op ED*IT vind je televisieprogramma's, films, documentaires en radiouitzendingen, zoals Willem Wever, Biobits en SchoolTV, maar ook oude Polygoon Journaals.

Bronnen

ED*IT is een initiatief van Beeld en Geluid. Het materiaal op ED*IT is afkomstig van Beeld en Geluid, Amsterdam Museum, Beelden voor de Toekomst, EYE Film Instituut Nederland, Kennislink.nl, Kennisnet, Museum Volkenkunde, Nationaal Archief, Nationaal Historisch Museum en NCB Naturalis.

Voor wie

ED*IT is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten en leerlingen uit het primair onderwijs. 

Zelf aan de slag

Het materiaal kan op verschillende wijze gezocht en gevonden worden binnen ED*IT en met de zoekresultaten kan van alles gedaan worden: je kunt zelf fragmenten bewerken en montages maken in de montagemaker. Combineer zelf tekst, afbeeldingen en filmpjes tot een eigen reportage. Snijd alles zelf op maat, bewerk een foto en voeg eigen materiaal toe. In de presentatiemaker kun je gemakkelijk je eigen presentatie maken. De lessenmaker geeft leerkrachten de mogelijkheid zelf eigen leer- en lesmateriaal samen te stellen. Al je verzamelde materiaal, gemaakte reportages en presentaties sla je vervolgens op in de dossiermaker. Dossiers kunnen gedeeld worden met collega's en/of (mede)leerlingen. Zo is je eigen materiaal altijd toegankelijk en bruikbaar voor anderen. Voor leerkrachten is er een ook een lerarenforum waar tips, ideeën, materiaal en lessen gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden met andere onderwijsprofessionals. 

GEBRUIKERSLICENTIE

ED*IT kost slechts €1,85 per leerling per jaar. U kunt vanaf 60 leerlingen een licentie afsluiten. Voor meer informatie neem contact op met APS IT-diensten via 030 - 285 68 70 of stuur een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.

ONTWIKKELINGEN

Augustus 2013: Het is helaas niet meer mogelijk een nieuwe licentie voor ED*IT af te sluiten. Onze excuses voor het ongemak. Voor informatie over bestaande licenties kunt u contact opnemen met APS IT-diensten via 030 - 285 68 70 of stuur een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.

 

Ga naar www.ed-it.nu