AVA-Net Symposium 2017

De audiovisuele samenleving

Op vrijdag 19 mei vindt het AVA_Net Symposium 2017 plaats bij Beeld en Geluid: hét netwerkevenement voor archivarissen en instellingen met audiovisuele collecties. Ontmoet collega’s uit het netwerk, laat u bijpraten over trends in het vakgebied en raak geïnspireerd door voorbeelden van samenwerkingsprojecten uit het veld.

Programma
U kunt een gevarieerd programma verwachten rond het thema “De audiovisuele samenleving”. AV heeft een betekenisvolle positie gekregen op plaatsen waar voorheen nog weinig aandacht vereist was voor de archivering hiervan. Hoe gaan wij als AV-archiefinstellingen om met nieuwe bronnen van audiovisueel (erf)goed, die overal om ons heen ontstaan? Moet al het materiaal voor de toekomst worden veiliggesteld? En zo ja, hoe behouden en ontsluiten we dit materiaal?

Er is een mix van keynotes, parallelsessies en korte presentaties. De keynote-sprekers van het AVA_Net Symposium zijn Yvonne Ng (WITNESS) en Bart van der Sloot (Tilburg Institute for Law, Technology and Society). Daarnaast bieden we u de gelegenheid om kennis te maken met de AVA_Net Experts. Het volledige programma vindt u hier.

Het Symposium vindt plaats bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en het programma duurt van 9:00 tot 17:30 uur - inclusief een borrel. Deelname aan het Symposium is gratis.