Nieuws of Nonsens: Mediahypes, met Marc Josten

vrijdag 17 november 2017 - 15:30 tot en met 17:00

Nieuws of Nonsens: Marc Josten over Mediahypes

vrijdag 17 november | 15.30 - 17.00 uur

Van de Tweede Wereldoorlog tot het Oekraïne-referendum en de Amerikaanse verkiezingen, in deze eerste Nieuws of Nonsens expertlezing laat onderzoeksjournalist Marc Josten je zien hoe belangrijk het is om nepnieuws van de harde feiten te onderscheiden. Josten deelt zijn persoonlijke ervaringen als onderzoeksjournalist en legt uit hoe de publieke opinie gevormd wordt door de media!

Josten is onderzoeksjournalist, hoofdredacteur van omroep HUMAN en eindredacteur van de programma's Het Filosofisch Kwintet en Argos TV/Medialogica. Hij houdt zich bezig met processen die de publieke opinie beïnvloeden en bracht daar onlangs het boek 'Weerwoord' over uit. 

Nieuws of Nonsens expertlezingen

In het kader van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck programmeert Beeld en Geluid maandelijks een expertlezing van een uur, waarin een gerenommeerde (onderzoeks)journalist de werking van de journalistiek en nieuwsmedia analyseert. Of je nu gewoon meer wil weten over de werking van nieuws of dat het je dagelijks werk is: als je verdieping zoekt zijn deze lezingen voor jou. 

Elke journalist zoomt in op zijn of haar eigen onderzoeksgebied, waardoor er binnen de reeks een overzicht ontstaat van verschillende journalistieke thema's, zoals misdaad, politiek, klimaat of oorlogsverslaggeving. Ze illustreren hun verhaal met actuele en historische videofragmenten uit de audiovisuele collectie van Beeld en Geluid.

Tickets

De lezing is gratis voor studenten van journalistieke opleidingen op vertoon van studentenkaart. Studenten bezoeken het museum en de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck tegen een gereduceerd tarief.

Toegang voor de lezing is inbegrepen bij je toegangskaartje voor Beeld en Geluid, en gratis op vertoon van Museumkaart of BankGiro Loterij-VIP KAART.

Bestel je ticket: 

Houd mij op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle culturele evenementen bij Beeld en Geluid?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief om maandelijks onze culturele agenda te ontvangen.