Memories of the Future: Facts and Fiction

vrijdag 24 november 2017 - 09:30 tot en met 13:00

Memories of the Future: Facts and Fiction

Vrijdag 24 november, 9.30 - 13.00 uur | Toegang: gratis

Seminar van Open Set, in samenwerking met Beeld en Geluid, met vier inspirerende lezingen door gerenomeerde experts over journalistiek en design.

We organiseren dit seminar in het kader van het Open Set Lab programma en de tijdelijke tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck. De voertaal is Engels.
Toegang tot het evenement is gratis. Registreer je wel vooraf:

Registreer


  • Dr. Piet Bakker, lector massamedia en digitalisering aan de hogeschool Utrecht, bespreekt zijn onderzoek naar de rol van ontwerp in crossmediale journalistiek.
  • Onderzoeker in informatiezoeksystemen Daan Odijk presenteert zijn doorlopende werkzaamheden bij het verbeteren van gebruikersinteractie in zijn werk op het journalistieke platform Blendle. 
  • Rik Smit van het Centrum voor Media- en Journalistieke Studies van de Rijksuniversiteit Groningen bespreekt hoe de close-up en schijnbaar waarheidsgetrouwe opnames van gebeurtenissen het geheugen mediëren. 
  • We sluiten de ochtend af met een presentatie door het internationaal en interdisciplinair platform voor journalistiek en design ACED (voorheen The Common Affairs). Zij richten zich op de kracht van artistieke / subjectieve uitdrukkingen in de journalistiek en hoe fictie (kunst) in combinatie met feiten nieuwe representaties van huidige problemen weer kan geven.