(UITVERKOCHT) Het Grote Bubbel College door Joris Luyendijk

zondag 5 november 2017 - 14:00 tot en met 15:30

Het Grote Bubbel College door Joris Luyendijk

Zondag 5 november | 14.00 - 15.30 uur
Dit evenement is uitverkocht

Niemand zag dit aankomen: Trump in het Witte Huis of het Brits vertrek uit de EU. Ook journalist Joris Luyendijk niet. In het Grote Bubbel College breekt Joris met zijn eigen comfortabele wereldbeeld.

Tussen de kopbal van Gullit op het EK van 1988 en de opkomst van Wilders en Trump loopt een directe tijdlijn. In een interactief college vol filmpjes en verhalen neemt Joris je mee naar de momenten waarop zijn wereldbeeld barstte.

Het Grote Bubbel College gaat voorbij de bekende verklaringen voor het groeiende populisme en zet je op het verkeerde been. Joris houdt het publiek een spiegel voor en zet je uit jouw comfortzone.

Over Joris Luyendijk
Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Hij schreef onder andere de bestsellers en prijswinnende boeken Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn. Zijn laatste publicatie is Kunnen we praten? 

Het Grote Bubbel College is een productie van het Haagsch College.

Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck

Beeld en Geluid programmeert het Grote Bubbel College in het kader van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck. Hierin ontdek je de manieren waarop het nieuws jouw wereldbeeld bepaalt. De tentoonstelling zet je aan tot denken: wat is nieuws en wat betekent nieuws voor jou?

Een bezoek aan de tentoonstelling en de Beeld en Geluid experience is inbegrepen bij de toegang tot Het Grote Bubbel College.