25 jaar OVT - live bij Beeld en Geluid

zondag 22 oktober 2017 - 09:30 tot en met 12:00

Live uitzending OVT

zondag 22 oktober, 9:30 - 12:00 uur

Op 22 oktober komt de jubileumuitzending – OVT bestaat 25 jaar – vanuit het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. In deze feestelijke jubileumuitzending reist OVT terug naar geboortejaar 1992 – hetzelfde jaar waarin de vermaarde filosoof Francis Fukuyama de Geschiedenis met een grote G dood verklaarde. Wat dreef Fukuyama tot zijn controversiële werk Het einde van de geschiedenis en de laatste mens? En wat is ervan waar gebleken? OVT blikt terug op het jaar waarin de EU werd opgericht, de Sovjet-Unie net ten grave was gedragen en de vers gekozen Bill Clinton definitief een nieuwe liberale wereldorde leek in te luiden.

Daarnaast wagen historici zich aan een toekomstvoorspelling. Welk tijdperk zullen wij binnenkort betreden? Staan we op de rand van het Antropoceen? Vormen wij een onbeduidende spikkeltje in de rap uitdijende Big History? Of bevinden we ons op het scharnierpunt tussen Het Einde van de Witte Man en het hoopvolle Afrofuturisme? 

Tijdens de uitzending is er live muziek door de band Friday Blues en er wordt een column verzorgd door John Jansen van Galen.

Aanmelden

Wil je live bij deze feestelijke uitzending zijn? Meld je aan door een mail te sturen naar ovtlive@vpro.nl. De toegang is gratis, maar plaatsen zijn beperkt beschikbaar. Zorg dat je uiterlijk om 9.30 uur aanwezig bent.