online collectie audiovisueel materiaal voor het hoger onderwijs

Op www.academia.nl vind je audiovisueel materiaal uit de archieven van Beeld en Geluid, speciaal geselecteerd en geschikt gemaakt voor het hoger onderwijs. Wekelijks groeit de online collectie met historisch en recentelijk televisie-, radio- en filmmateriaal. Er worden nieuws- en actualiteitenprogramma's van de publieke omroep toegevoegd. Naast hele uitzendingen en films zijn er ook op maat gesneden fragmenten te vinden. Daarnaast bevat Academia nog twee unieke AV-collecties: het dossier EYE bevat historische video’s en fragmenten van EYE Film Instituut Nederland en daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de collectie Natuurbeelden, waarin uniek filmmateriaal te vinden is van de Nederlandse cultuur, samengebracht door 11 natuurorganisaties.

VOORDELEN

Het audiovisueel materiaal op Academia is uniek, duurzaam en betrouwbaar. Beeld en Geluid heeft de auteurs- en vertoningsrechten geregeld, zodat jij en je studenten het zorgeloos kunnen gebruiken tijdens colleges en/of presentaties. Vanuit huis en vanaf de instelling kun je 24 uur per dag bij de materialen. Voor inspiratie en houvast kun je gebruik maken van dossiers met speciaal voor jouw opleiding geselecteerd materiaal.

VAKGEBIEDEN

Academia biedt audiovisueel materiaal voor diverse vakgebieden en opleidingen binnen het hoger onderwijs: Gedrag en maatschappij | Techniek en informatica | Economie en bedrijf | Taal en communicatie | Gezondheid | Aarde en milieu | Onderwijs en opvoeding | Cultuur en kunst | Recht en bestuur

AAN DE SLAG

De uitgebreide zoekfunctie biedt talloze manieren om audiovisueel materiaal te zoeken en te vinden. Zoekopdrachten kunnen opgeslagen worden om op de hoogte gehouden te worden wanneer nieuw materiaal over een bepaald onderwerp wordt toegevoegd. Daarnaast kan je zelf makkelijk fragmenten knippen, beschrijven, delen en publiceren. Met de montagemaker kun je snel en makkelijk een eigen montage maken van video- en audiofragmenten en deze combineren met tekst. Via de Dossiermaker kunnen audiobronnen verzameld worden. Met de publicatieoptie kan een dossier gedeeld worden met andere gebruikers. 

Academia Masterclass

Ter verdieping presenteert Academia geregeld interessante masterclasses. Op woensdag 12 november a.s. is documentairtemaker John Appel te gast bij Beeld en Geluid en kunnen studenten van alle Academia-instellingen kennismaken met deze bijzondere Nederlandse documentairemaker, bekend van onder meer de films André Hazes, zij gelooft in mij (1999), The player (2009) en Wrong time wrong place (2012).

Lees hier meer over de Academia Masterclass met John Appel.

Meer informatie

Voor meer informatie over Academia neemt u contact op met Sanne Lusink, relatiebeheer Academia, via 035 - 677 7068 (di, wo, vr) of stuur een e-mail naar slusink@beeldengeluid.nl.

ONTWIKKELINGEN

Dit jaar bestaat Academia 15 jaar en ontving het de Comenius Edumedia Award, een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan de meest innovatieve educatieve producten van Europa.


Ga naar www.academia.nl